« terug naar vorige pagina

Verpleegkundige

Het werk van de huisartsen is reeds jaren sterk veranderd. U kent de begrippen praktijkverpleegkundige Somatiek en praktijkverpleegkundige GGZ binnen onze praktijk zodoende wellicht ook al jaren.

Uw praktijk heeft meerdere praktijkverpleegkundige welke de huisarts ondersteunen in de zorg voor chronische patiënten. Deze zogenaamde POH’s (Praktijkondersteuners Huisartsen) zijn aanvullend geschoolde verpleegkundigen die de chronische zorg en geestelijk gezondheidszorg inhoud geven.

POH Somatiek – Praktijkverpleegkundige somatiek
Praktijkverpleegkundigen werken zelfstandig, ze houden spreekuren, huisbezoeken, geven voorlichting en instructie. Elke werkdag is een praktijkverpleegkundige Somatiek aanwezig. Zij richten zich met name op onderstaande patiëntenzorg:

  • Astma / COPD
  • Mensen met Hart, Vaat Ziekten (HVZ)
  • Diabetes Mellitus
  • Hoge Bloeddruk bij risicopatienten
  • Ouderenzorg
  • Bezoeken van patiënten thuis

POH GGZ
Voor de geestelijke ondersteuning (POH GGZ) zoals bijvoorbeeld depressie, geestelijke belastbaarheid, rouwverwerking en dergelijke, werken wij met vakmensen op dit gebied. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg rondom uw geestelijk welzijn. Zij helpen u bij het in kaart brengen van persoonlijke problematiek en ondersteunen u bij het overzicht krijgen op uw situatie.

Zowel de huisarts als de praktijkverpleegkundigen kunnen u naar hen doorverwijzen.

Samenwerking met de huisarts
De praktijkondersteuner heeft frequent overleg met de huisarts over de gezondheid van alle patiënten waarmee zij contact hebben. De huisarts blijft eindverantwoordelijk voor de behandeling en is ook degene die over veranderingen in medicatie beslist.