« terug naar vorige pagina

Preventieve onderzoeken

Hart-en vaatziekten en diabetes
In het kader van preventie van Hart/Vaatziekten en suikerziekte is er binnen de praktijk een preventief onderzoek mogelijk.

Deelnemen aan dit onderzoek is geheel op basis van vrijwilligheid en u dient hiervoor zelf contact met de praktijk te maken.

Doel van het onderzoek
Het in een zo vroeg mogelijk stadium vaststellen of u bloeddruk verhoogd is of dat er mogelijk sprake kan zijn van suikerziekte(diabetes). Tijdig starten met therapie of verandering van leefstijl vergroot uw gezondheid voor de toekomst.

Doelgroep
Bent u ouder dan vijftig jaar en wenst u een check op uw Hart/Vaatrisico’s dan kunnen wij een preventief onderzoek opstarten.

Werkwijze
U mag contact opnemen met de assistenten. Zij zullen u uitleggen wat er gaat gebeuren. In het kort betekent dit dat u via de prikdienst bloed moet laten prikken en urine moet inleveren. Het laboratoriumformulier dat u hiervoor nodig heeft wordt door de assistente aan de balie uitgereikt. Enkele dagen na het bloedprikken bent u welkom in het spreekuur van de praktijkverpleegkundige. Samen maakt u een risicoprofiel op.

Uitkomst
Het kan zijn dat u een geweldig compliment krijgt. Indien er aandachtspunten zijn zullen deze opgepakt gaan worden en zal er zo nodig een behandeltraject opgestart gaan worden.